Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda ticarete ilişkin “Torba kanun teklifi”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, “Meclis çatısı altında yürüttüğümüz politikalar, çıkardığımız yasalar, milletimizin desteğiyle alınan tedbirler, ülkemizin ve milletimizin refahını artırmakta, kalkınmasına vesile olmaktadır. .” dedim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantıları ile Odalar ve Borsalar Kanunu, Bazı Kanunlar ve 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. başladı.

Teklifin tamamına ilişkin konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, yasa tasarısında sekiz farklı kanunda değişiklik yapıldığını belirterek, “Teklif ile esnaf ve sanatkarlar odalarının olağanüstü genel kurul toplantılarına ilişkin düzenleme yapılmak isteniyor. Olağanüstü genel kurul toplantısına yetecek kadar üye var, genel kurul üyelerinin 4’te 1’i, “Bu duruma neden ihtiyaç duyulduğunu anlayamadık. Düzenlemeyle birlikte harika genel kurula davet daha da zorlaşacak. Üstelik bu mevcut ekonomik krizde zor durumda olan esnaf ve sanatkarların sesinin kısılmasına neden olabilecek bir düzenlemedir.” değerlendirmesini yaptı.

MHP Antalya Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman, düzenleme ile uygulamada yaşanan sıkıntıların esnaf, sanatkarlar ve meslek kuruluşlarının olağanüstü genel kurul toplantılarında gündeme getirildiğini belirtti.

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısına değinen Cumhurbaşkanı, “Serbest bölgeler, hazır altyapı tesisleri ile 35 yıllık pratik tecrübe ışığında ülkemize yatırımların çekilmesi ve ülkemiz ihracatının artırılmasında değerli siyasi araçlardan biridir. ,çeşitli yatırım ve faaliyet teşvikleri.530 tanesi ülkemizdeki 19 serbest bölgede faaliyet gösteriyor.2022 yılsonu itibarı ile serbest bölgelerin yurt dışına ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 11.4 milyar dolara ulaştı. değerlendirmesini yaptı.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, teklifle sekiz farklı kanunda değişiklik yapıldığını ancak köklü bir değişikliğin olmadığını söyledi.

Sermaye sahiplerinin talimatıyla çıkarılan yasalarla karşı karşıya kaldıklarını öne süren Kenanoğlu, “Bu yasa tasarısı da öyle bir şey. Milletvekilleri sadece imzacı olarak çıkıyorlar. Birden çok kez bu sermaye şirketleri yasaları yazıp TBMM’ye veriyor. Bakanlık teknik bir dile çeviriyor ve ondan sonra milletvekillerinin imzasına açılıyor sonra karşımıza çıkıyor kanun yapma prosedürü böyle işliyor temelde Meclis milletvekilinin görevinden başka bir şey yapmıyor. Noter. İşçiler, çevreciler kanun çıkarmak istiyorlarsa bunun için çok büyük emek ve bedel ödemek zorundalar. Her birine terörist muamelesi yapılmalı. Ama seslerini böyle duyuruyorlar.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AK Parti’nin kanun yapma tekniği konusundaki geleneksel duruşunu sürdürdüğünü ve Meclis’e getirilen tekliflerin yeterince tartışılmadığını iddia etti.

Budak, “Önce kanun teklifini getirin, üzerinde çalışalım. Bizimle iş yapmak isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz. Kanunlar yamalı bohça gibi çıkarılıyor. Bu kanun teklifinde de somut bir şey yok. Kanun Meclis gündemine ateşe atılırcasına teklifler getiriliyor.Kurulda uyarılar aldık.Düzeltme yapıldı.Sivil toplum kuruluşlarından da baskılar geldi.Meclis ve komisyonları böyle gereksiz işlerle meşgul etmek yerine. toplumun taleplerini ilgilendiren konular EYT ile düzene sokulmalıdır.” ifadeleri kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, AK Parti hükümetlerinin eğitimden sağlığa, ekonomiden adalete, savunmadan enerjiye, ulaşımdan teknolojiye her alanda gerçekleştirdiği köklü reformlarla Türkiye’yi geleceğe hazırladığını kaydetti. Meclis’teki yasama faaliyetlerine de değinen Koçer, “Sürdürdüğü politikalar, Meclis çatısı altında çıkardığımız yasalar, milletimiz temelinde yapılan çalışmalar, ülkemizin ve milletimizin refahını artırıyor ve devam ettiriyor. gelişmesinde etkili.” terimleri kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda teklifin tamamına ilişkin müzakerelerin tamamlanmasının ardından müzakerelerin ilk bölümüne geçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu